AstraZeneca Türkiye sürdürülebilirlik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi
AstraZeneca Türkiye ve ÇEVKO Vakfı'nın İstanbul'un Kartal ilçesinde düzenlediği çöp toplama etkinliğinde gönüllüler ve aileleri daha sürdürülebilir bir gelecek için bir araya geldi.
AstraZeneca Türkiye, ambalaj atıklarının geri kazanımında Türkiye'nin önde gelen kuruluşu ÇEVKO Vakfı ile İstanbul'un Kartal ilçesinde atık toplama etkinliği düzenledi.
AstraZeneca Türkiye çalışanları ve ailelerinin gönüllü olarak katıldığı etkinlik, Kartal Belediyesi ile koordineli şekilde gerçekleşti. Şirket, sürdürülebilirlik taahhüdünün bir parçası olarak İstanbul, İzmir ve Ankara'daki ilçe belediyelerine, üzerinde AstraZeneca Türkiye'nin koşulsuz desteğinin yazıldığı toplamda 6 adet geri dönüşüm konteyneri de bağışladı.
Etkinlik, AstraZeneca Türkiye'nin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için kurduğu gönüllülük esasına dayanan “Sıfır Karbon Çalışma Grubu” öncülüğünde gerçekleştirildi. Grup, şirket içinde ve dışında sürdürülebilirlik alanında farkındalığı artırmak için çevresel etkiyi azaltacak önerilerde bulunuyor, bilgilendirmeler yapıyor ve atölye çalışmaları düzenliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan AstraZeneca Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Erdal Kiraz, “AstraZeneca olarak iklim krizinin bir sağlık krizi olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla hepimizin bağımlı olduğu doğal kaynaklardan taviz vermeyen, toplumun ve gezegenimizin sağlığını destekleyen sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için yenilikçi yaklaşımlar geliştirmenin önemine inanıyoruz. Bu çerçevede oluşturduğumuz sürdürülebilirlik stratejimiz sağlık hizmetlerine erişim, çevre koruma ve etik ve şeffaflık alanlarına odaklanıyor. Sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi hayata geçirirken kurum içi ve kurum dışı paydaşlarımızla farkındalık çalışmaları da gerçekleştirmeye büyük önem veriyoruz. Türkiye'de çevrenin korunması için fark yaratan çalışmalara imza atan ÇEVKO Vakfı ile gerçekleştiğimiz bu aktivitemizde, gönüllü çalışma arkadaşlarımız ve aileleriyle atıkları toplayarak çevre üzerinde anlamlı bir etki yaratmayı hedefledik. Etkinliğimizin toplumda oluşturmak istediğimiz çevre duyarlılığı için bir örnek olmasını diliyoruz. Etkinliğe katılan ve çevre koruma hareketimize destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer de şunları dile getirdi: “Sürdürülebilir bir dünyada, daha iyi ekonomik ve sosyal şartlar ve daha iyi bir yaşam için çaba göstermek, tüm insanlığın ortak sorumluluğu. Kamu ve yerel yönetimler, kurum ve kuruluşlar ve bireyler olarak hepimiz, sürdürülebilir yaşama katkı sağlamaya yönelik çözümler oluşturma ve yakın çevremizde bu çözümlerin elçiliğini üstlenme gücüne ve sorumluluğuna sahibiz. Çevre ve sürdürülebilirlik konusunda örnek uygulamalarıyla dikkat çeken paydaşlarımızla iş birliği içerisinde ve belediyelerin değerli desteğiyle gerçekleştirdiğimiz, çalışanların aktif katılımıyla zenginleşen etkinliklerimiz, bu konuda güzel bir örnek oluşturuyor. AstraZeneca Türkiye'ye, etkinliğe gönüllü katılan tüm çalışanlarına ve ailelerine, Kartal Belediyesi'ne birlikte oluşturduğumuz fayda ve farkındalık için teşekkür ediyoruz. Vakfımız, sürdürülebilir yaşama katkı sağlamak isteyen herkesle iş birliğine daima hazırdır.”
Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dr. Dilek Kars da açıklamasında şunları söyledi: “Kartal Belediyesi olarak ‘Tabiata saygı, aklın vicdanıdır' diyen Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çevre ve doğa ile ilgili bu güzel sözünü kendimize rehber ediniyoruz. İstanbul'un gözbebeği Aydos'ta yaptığımız bu etkinlikte sadece piknik yapanların arkalarında bıraktıkları çöpleri toplamakla yetinmeyip özellikle geri dönüştürülebilir atıklara da vurgu yapmayı istedik. Organik atıklar kompost haline getirilebilirken plastik, cam, metal, plastik poşet, kâğıt, karton gibi atıklar doğada çok uzun yıllar yok olmadan kalıyor. Bu nedenle bu atıkların toplanarak geri dönüştürülmesi sürdürülebilir bir çevre temizliği için büyük önem taşıyor. Kartal'da düzenlenen bu çöp toplama etkinliğinin özellikle çevre bilinci konusunda herkese örnek olmasını temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlarken çevre konusunda farkındalık yaratacak böylesi anlamlı bir etkinliğin Kartal'da düzenlenmesinden mutluluk duyuyorum. ÇEVKO Vakfı'na ve gönüllü olarak çevre temizliğine katkıda bulunan AstraZeneca Türkiye çalışanlarına da müdürlüğümüz ve Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel adına teşekkür ediyorum.”
İlgili Kişi:
Dilek Özcan
Bordo PR
0533 927 23 93
dileko@bordopr.com
AstraZeneca Hakkında
AstraZeneca (LSE/STO/NYSE: AZN), özellikle onkoloji, kardiyovasküler, renal ve metabolik hastalıklar, solunum ve immünoloji olmak üzere üç tedavi alanındaki hastalıkların tedavisine yönelik reçeteli ilaçların keşfi, geliştirilmesi ve ticarileştirilmesine odaklanan küresel, bilim odaklı bir biyofarmasötik şirketidir. Genel Merkezi İngiltere'nin Cambridge kentinde bulunan AstraZeneca, 100'den fazla ülkede faaliyet göstermektedir ve şirketin yenilikçi ilaçları dünya çapında milyonlarca hasta tarafından kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için www.astrazeneca.com.tr adresini ziyaret edebilir veya www.linkedin.com/company/astrazeneca/ ile Linkedin'den, www.facebook.com/AstraZenecaTurkiye/ ile Facebook'tan, www.instagram.com/astrazenecaturkiye/,
www.instagram.com/astrazenecaturkiyekariyer ile Instagram'dan ve https://www.youtube.com/astrazenecaturkiye ile Youtube'dan takip edebilirsiniz.
ÇEVKO Vakfı Hakkında
Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO), Türkiye'de ambalaj atıklarının ekonomik ve düzenli geri kazanımı için sanayi, yerel yönetim ve tüketicilerin katkı ve katılımları ile sürdürülebilir bir geri kazanım sisteminin kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla, 1 Kasım 1991'de ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşlarının girişimleri ile kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir vakıftır. Vakıf, kendisini Türkiye'de çevrenin korunması, toplumsal gelişim ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla sürdürülebilir bir geri kazanım sistemini sanayinin öncülüğünde geliştirmeye adamıştır. Detaylı bilgi için: www.cevko.org.tr