AstraZeneca desteği ile Metastatik Meme Kanseri Derneği ve Spotify'dan kanser haftasında anlamlı iş birliği
Kanserle mücadelede motivasyon ve moralin dönüştürücü gücünden yola çıkan Metastatik Meme Kanseri Derneği (MetAmazon), AstraZeneca Türkiye'nin desteği ile 1-7 Nisan Kanser Haftası'nda ünlü müzik platformu Spotify'la iş birliği gerçekleştirerek özel bir müzik listesi hazırladı ve Spotify kullanıcılarına sundu. Kanserle mücadelede pozitif enerjinin önemine inanan MetAmazon, “önce hasta” inancıyla çalışmalarına devam eden AstraZeneca'nın desteğiyle; kanser hastalarının pozitif düşünmelerine yardımcı olmayı ve kanser farkındalığı yaratacak bu pozitif listeyle hastaların ve yakınlarının hayatına değer katmayı hedefliyor.
Ulusal Kanser Enstitüsü'nün verilerine göre kemoterapi ve radyoterapi, hastaların yüzde 40'ında[i] stres tepkilerine neden oluyor ya da var olan tepkileri artırıyor[ii] [iii]. Kaygı, depresyon ve yaşam kalitesinde azalma hastaların en çok yakındıkları sıkıntılar arasında.[iv] [v] Yapılan çalışmalar her 4 hastadan birinin depresyon yaşadığını gösteriyor. Oysa tedaviler devam ederken, etkili bir psikolojik destekle depresyon ve moral bozukluğu iyileştirilebilir, kaygının azalması sağlanabilir ve hastanın stresle baş etme becerileri geliştirilebilir. Böylece hastalar tedavilerinde daha çok kontrol hissine ve özgüvene sahip olurken, yaşam kaliteleri de artar. [vi]
Kansere haftasına özel pozitif şarkılar
Kanserle mücadelede moralin önemine dikkat çekmek isteyen, Metastatik Meme Kanseri (MetAmazon) Derneği, AstraZeneca desteğiyle Kanser Haftası'na özel hazırladıkları Spotify müzik listesiyle kanserle yaşamda moralin en büyük yardımcı olduğunu vurgulamayı ve pozitif şarkılarla enerjiyi yükselterek kanser farkındalığının artmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. “Pozitif Şarkılar” isimli liste Kanser Haftası'ndan sonra da yayında kalacak ve bağlantı üzerinden herkesin kullanımına açık olacak.
MetAmazon, kanserle mücadelede umudun ve motivasyonun gücüne inanıyor
MetAmazon-Metastatik Meme Kanseri Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Canan Perdahlı proje ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Metastatik meme kanseri konusunda Türkiye'de kurulan ilk ve tek dernek olan MetAmazon'un üyeleri olarak bizler, kanserle yaşayan hastaların yaşam kalitelerinin ve umutlarının sürdürülebilirliğini artırmayı hedefliyoruz. “Pozitif Şarkılar” isimli şarkı listemizle, kanserle verilen mücadelede şarkıların pozitif gücünü kanser hastaları ve olumlu bakışa ihtiyacı olan herkesle buluşturmayı hedefledik. Herkes bu şarkı listesini dinleyerek ve sevdikleriyle paylaşarak kanserle mücadeleye destek olabilir. Umudun ve motivasyonun ihtiyacı olan herkese ulaşması dileğiyle.”
AstraZeneca “Bilimin öncü gücüyle” hastaların hayatlarına değer katmayı amaçlıyor
“Bilimin öncü gücüyle'' yola çıkan AstraZeneca Türkiye, yenilikçi tedavilere öncülük ettiği alanlardan en önemlisi olan kanser tedavisinde hastaların hayatına daha fazla değer katmayı amaçlıyor ve “önce hasta” inancıyla kanser tedavisinde dünya çapında 40 yılı aşkın süredir sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor.
AstraZeneca Türkiye Onkoloji İş Birimi Direktörü Dr. İlker Arslan “Pozitif Şarkılar” projesine destekleri hakkında şunları söyledi: “Kanserle mücadelede en büyük motivasyonlardan biri de pozitif yaklaşımdır. Bu iç görüden yola çıkarak biz de 1-7 Nisan Kanser Haftası için “Pozitif Şarkılar” isimli bir şarkı listesi hazırlayan Metastatik Meme Kanseri Derneği'nin bu inisiyatifine destek verdik. Ülkemizde kanser farkındalığını artırmak üzere bir ilk olarak hayata geçirilen listenin kanser hastalarına ve yakınlarına umut vermesini ve dinleyen herkese güzel duygular hissettirmesini diliyoruz.”
#umutverensarkilar hashtag'iyle sosyal medya üzerinden tanıtılacak olan “Pozitif Şarkılar” listesine, Spotify uygulaması üzerinden ücretsiz olarak erişilebiliyor.
Spotify Linki: https://open.spotify.com/user/pozitifsarkilar/playlist/4GtngMwbLPQVnUIXwYuFo4
İlgili Kişi:
Dilek Özcan
Bordo PR
0533 927 23 93
dileko@bordopr.com
MetAmazon Derneği Hakkında
MetAmazon Metastatik Meme Kanseri Derneği, metastatik meme kanseri konusunda Türkiye de ilk ve tek dernek olup, metastatik meme kanseriyle yaşayan hastaların yaşam kalitelerinin ve umutlarının sürdürülebilirliğini artırmayı hedeflemektedir. Meme kanserinde Metastatik Meme Kanseri (EVRE-IV) tanısı almış ve ya sonradan metastaz olmuş kişiler bu mücadelede farklı/özel tıbbi hizmete, psikolojik ve sosyal desteğe ihtiyaçları vardır. MetAmazon Metastatik Meme Kanseri Derneği hastaların ihtiyaç duyduğu bu desteği sunma sorumluluğunun yanında, Metastatik Meme Kanseri tanısı alan kadın ve erkek hastalara daha özel bir ilgi ve destek sağlamak üzere de kurulmuştur.
AstraZeneca Hakkında
AstraZeneca özellikle solunum & otoimmünite, kardiyovasküler & metabolik hastalıklar ve onkoloji alanındaki hastalıkların tedavisine yönelik reçeteli ilaçların keşfi, geliştirilmesi ve kullanıma sunulması alanında faaliyet gösteren, bilim odaklı ve küresel bir biyofarmakoloji şirketidir. Şirket ayrıca kurduğu birçok işbirliği sayesinde enflamasyon, enfeksiyon ve sinirbilim alanlarında da aktif bir şekilde faaliyet göstermektedir. AstraZeneca 100'den fazla ülkede faaliyet göstermekte olup, yenilikçi ilaçları dünya genelinde milyonlarca hasta tarafından kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için http://www.astrazeneca.com/Turkey adresimizi ziyaret edebilir veya www.linkedin.com/company/astrazeneca-turkey ile Linkedin'den takip edebilirsiniz.
[i] Carlson, L. E., Waller, A., & Mitchell A. J. (2012). Screening for distress and unmet needs in patients with cancer: Review and recommendations. Journal of Clinical Oncology, 30, 1160-1177.
[ii] National Cancer Institute. (2011). Support for people with cancer: Chemotherapy and you. Bethesda, MD: National Institutes of Health.
[iii] National Cancer Institute. (2012). Support for people with cancer: Radiation therapy and you. Bethesda, MD: National Institutes of Health.
[iv] Stiegelis, H. E., Ranchor, A. V., & Sanderman, R. (2004). Psychological functioning in cancer patients treated with radiotherapy. Patient Education and Counseling, 52, 131-141.
[v] Clover, K., Oultram, S., Adams, C., Cross, L., Findlay, N., & Ponman, L. (2011). Disruption to radiation therapy sessions due to anxiety among patients receiving radiation therapy to the head and neck area can be predicted using patient self-report measures. Psycho-Oncology, 20, 1334-1341.
[vi] Hopko, D. R., Bell, J. L., Armento, M., Robertson, S., Mullane, C., Wolf, N., Lejuez, C. W. (2008). Cognitive-behavior therapy for depressed cancer patients in a medical care setting. Behavior Therapy, 39, 126-136.