28.01.2019
Veri odaklı Ducati ekibi 2019 MotoGP Şampiyonası’nda NetApp’ın desteğiyle yarışacak

Veri odaklı Ducati ekibi 2019 MotoGP Şampiyonası'nda NetApp'ın desteğiyle yarışacak

NetApp, ikinci kez 2019 MotoGP Dünya Şampiyonası'nın resmi sponsoru olduğunu duyurdu

Hibrit bulutta veri otoritesi NetApp, motosiklet yarışlarında dijital dönüşümü hızlandırarak, 2019 MotoGP Dünya Şampiyonası'nda Ducati ekibinin resmi sponsorluğunu yenilediğini duyurdu. 1926'da kurulan ve 2012 yılında Volkswagen Grubu'na dahil olan Ducati, yüksek performanslı, yenilikçi tasarım ve son teknoloji ürünü Desmodromic sistemli motorlara sahip özel tasarım motosikletlerin öncü üreticisi olarak heyecan verici bir spor yarışı deneyimini müşterilerine sunuyor.

NetApp ve Ducati işbirliği kapsamında, NetApp mühendisleri Ducati'nin BT ekibiyle birlikte çalışarak, Ducati'nin ‘data fabric' teknolojisini optimize edecek ve bu büyük motosiklet üreticisinin kendi özgü bir şekilde hızla artan veri depolama ve yönetim ihtiyaçlarını karşılayacak. NetApp ve Ducati işbirliğinde öne çıkan uygulamalar şöyle:
  • NetApp'ın bulut bağlantılı AFF çözümü sayesinde, Ducati, dünyanın en hızlı kurumsal all-flash depolama çözümüne güvenilir ve gerçek zamanlı erişim sağlayabilir hale getirmek için artık 200'e yakın uygulamayı ve 300 terabaytın üzerindeki veriyi kolayca yönetebiliyor. Bu depolama alanına, dünyanın her yerinden, çoklu bulut ortamlarından, yüzde yüz Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliğine yüzde yüz uyumla ve en kısa sürede uygulamaya konabilen felaket kurtarma stratejileriyle erişilebiliyor.
  • NetApp'ın HCI çözümü sayesinde, tüm veri merkezinin gücü, yarış parkurunda doğrudan Ducati MotoGP ekibine sağlanabiliyor. Böylece, güçlü hibrit bulut altyapısıyla yarış ekibine yarışı kazandıracak stratejilerin belirlenmesi için veriye dayalı kararların daha kısa sürede alınması mümkün oluyor.
NetApp Ducati işbirliğini değerlendiren NetApp Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Brett Roscoe şöyle dedi: “Son teknoloji veri yönetimi altyapısı ihtiyacını anlamak için Ducati'nin BT ekibiyle yakın çalışıyoruz. NetApp HCI, güçlü ve modern bir BT altyapısı inşa etmek için Ducati'nin veri yönetimini ve bulut altyapısını anında gözden geçiriyor. NetApp HCI çözümü, kritik kararların alınmasında, motosiklet üretimindeki operasyonel verimliliğin artırılmasında ve diğer iş alanlarında BT ekibine yardımcı oluyor.”

Ducati Motor Holding CTO'su Konstantin Kostenarov ise işbirliğini şöyle değerlendirdi: “Entegre veri üretimi ve felaket kurtarma özelliğine sahip veri yönetimi çözümleri kullanmak, geliştirme tarafını daha kolay yönetmemizi sağladı. Böylece Ducati BT ekibi hem yarışta hem de üretimde geleceğe yönelik iş önceliklerine odaklanabiliyor.”
Bu işbirliğinin birinci yılının kutlanacağı MotoGP Şampiyonası 10 Mart'ta Katar'da başlayacak. NetApp-Ducati işbirliği hakkında detaylı bilgi için:
www.netapp.com/ducati.

Ducati Motor Holding hakkında
1926'da kurulan Ducati,1946'dan itibaren spordan esinlenen ve yüksek performanslı ‘Desmodromik' motorlara, inovatif tasarımlara ve en gelişmiş teknolojiye sahip ve motosikletler üretir. Bolonya'daki Borgo Panigale semtinde yer alan fabrikasıyla Ducati, 2016 yılında kuruluşunun 90. yıl dönümünü kutladı. Model yelpazesi, birçok pazar segmentlerini kapsarken şu serilerden oluşur: Diavel, Hypermotard, Monster, Multistrada, SuperSport ve Panigale. 2015'de Ducati, yaratıcılık ve kendini ifade etme alanlarında son noktayı koyan motosikletlerden, aksesuarlardan ve kıyafet oluşan yeni markası Ducati Scrambler'ı tanıttı. Dünyanın “İtalya'da üretilmiştir” olarak tanıdığı bu özgün simgeler, ilişkili aksesuar, teknik ve yaşam tarzı kıyafetlerinin geniş yelpazesiyle birlikte dünya çapında 90 ülkeye dağıtılır. 2017'de Ducati, müşterilerine 55.871 adet motosiklet ulaştırarak son sekiz yılın trendinin devam etmesini sağladı. Ducati hem World Superbike hem de MotoGP Dünya Şampiyonaları'nda rekabet eder. Superbike'da Ducati'nin 17 Üretici ve 14 Sürücü unvanı bulunur. 2007'de hem Üretici hem de Sürücü unvanlarını kazanan Ducati, 2003'den itibaren MotoGP'de rekabet eder.