24.05.2017
NetApp yeni nesil obje depolama yazılımını yayınladı

NetApp yeni nesil obje depolama yazılımını yayınladı

NetApp StorageGRID Webscale'in yeni versiyonu OpenStack depolama kurulumlarını basitleştiriyor, çıplak metal sunucularda Docker konteyner kurulum desteği sunuyor.

NetApp, kurumların zengin içerik verilerini kontrol etmelerine ve dijital dönüşümlerini hızlandırmalarına yardımcı olacak yeni nesil obje depolama yazılımının son versiyonunu yayınladı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan IDC Araştırma Müdürü Amita Potnis, “Dijitalleşmenin artan hızı, farklı coğrafi bölgelere yayılmış kurumlar ve servis sağlayıcılarının veri yönetimlerinde ciddi sorunlarla karşılaşmasına neden oluyor. Kurulumu kolay, yüksek seviyede ölçeklenebilir bir çözüm olan NetApp StorageGRID Webscale kurumlara, yapısal ve yapısal olmayan verilerdeki devasa büyümeyi destekleyecek altyapılar kurmalarına yardımcı olacak.” dedi.

Zengin veri yönetimi için yeni nesil mimari
StorageGRID Webscale ürününe gelen yeni özellikler, BT'nin operasyon ve geliştirme ekipleri için her ölçekteki verilerini yönetebilmelerini sağlayan yazılım-merkezli depolama çözümü sunuyor. Bu çözüm ayrıca kurumların yeni nesil veri merkezleri kurmalarına da yardımcı oluyor.

StorageGRID Webscale çözümünde yer alan bazı özellikler:
  • Yazılım geliştirmeleri için daha fazla seçenek. Seçenekler içerisinde Docker konteyner desteği ve çıplak metal sunuculara yükleme imkanı da bulunuyor.
  • Keystone entegrasyonu sayesinde daha basit OpenStack depolama kurulumları. Hızlı erişim kontrol listesi (ACL) desteği ve düşük ısıya neden olan kurulum.
  • Kullanıcıların kota kapasitelerini izleme ve yönetmeye imkan tanıyan çok kanallı kontrol yeteneği
  • E-posta, dosya, sosyal medya genelinde yedekleme yönetimini merkezileştiren Veritas Enterprise Vault sertifikası

NetApp Türkiye Sistem Mühendisliği Takım Lideri Levent Kaptanoğlu ise açıklamasında şunları söyledi: “Veriler, günümüzün başarılı şirketlerinin can damarı. NetApp olarak müşterilerimize verilerin yön verdiği kurumlara dönüşmeleri için yardımcı oluyoruz. StorageGRID Webscale çözümümüz, müşterilerimize farklı coğrafi bölgelerde bulunan veri merkezleri ile herkese açık bulut sistemleri içerisinde yer alan arşiv, analiz ve zengin medya içerikleri için devasa biçimde ölçeklenebilir veri gölleri yaratmalarını sağlayan yeni nesil depolama mimarisi sunuyor.”

StorageGRID Webscale hakkında daha fazla bilgi için
  • Videomuzu buradan izleyebilirsiniz.
  • Blog yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
  • Müşterimizin videosunu buradan izleyebilirsiniz.
  • Yenilenmiş StorageGRID ürün sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz.

Ek Kaynaklar

İlgili kişi:

NetApp, olağanüstü düşük maliyet sağlayan ve performans atılımları gerçekleştirmeyi hızlandıran yenilikçi depolama ve veri yönetimi çözümleri üretmektedir. Temel değerlerimizi hayata geçirme ve tüm dünyada her zaman çalışılabilecek mükemmel kuruluş olarak tanınmaya verdiğimiz önem, uzun vadeli büyümemiz, başarımız ve aynı zamanda birlikte yol aldığımız iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin başarısı için esastır. Tüm dünyada şirketlerin daha ileriye, daha hızlı ulaşmasına olan çabalarımızı www.netapp.com  adresinde keşfedin.