17.10.2018
NetApp, StackPointCloud’u satın aldı

NetApp, StackPointCloud'u satın aldı

NetApp, DevOps yeteneklerini hızlandırmak için Cloud Volumes'e ek olarak StackPointCloud'u bünyesine katarak çoklu bulut ortamları için endüstri lideri Kubernetes yönetim çözümü oluşturdu.

Hibrit bulut veri otoritesi NetApp (NASDAQ: NTAP), Kubernetes projesine katkı sağlayanlar arasında yer alan ve hizmet olarak çoklu bulut ortamları için Kubernetes yönetimi alanının lideri StackPointCloud'u satın aldığını duyurdu. StackPointCloud ve NetApp'ın birleşmesi, çoklu bulut kurulumları ile Azure, Google Cloud, AWS ve NetApp HCI'a yönelik sektörün ilk bütüncül Kubernetes platformu olan NetApp Kubernetes Service ile sonuçlandı. NetApp, StackPointCloud'un CEO'su Matt Baldwin ve ekibin diğer üyelerinin bilgisi ve deneyimden faydalanacak.

Kullanıcılar, NetApp Kubernetes Service'e, bulut ortamlarındaki uygulamalarının ve kümelerinin (cluster) kurulumu ve yönetimi için cloud.netapp.com adresinden erişebiliyor. Bu çözümle birlikte, NetApp müşterileri bulutta ve bulut genelindeki tüm veri ve uygulamalarını daha kolay yönetebilecek ve veriyi gerektiği yerde bulundurabilecek.

NetApp Bulut Veri Hizmetleri İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Anthony Lye, NetApp ve StackPointCloud birleşimi hakkında şunları söyledi: "Bu birleşme sayesinde, müşterilerimiz, tüm bulut ortamlarının genelinde ve hibrit bulutlarda veri ve uygulama gönderimini sadeleştirme avantajını elde edecek. StackPointCloud hizmet olarak Kubernetes platformu NetApp'ın Bulut Veri Hizmetleri ile birleşerek bütünlüklü bir DevOps (Geliştirme ve Operasyon departmanları) çözümü sunuyor; böylece müşteriler operasyonel yönetim yerine inovasyona odaklanabiliyor.”

StackPointCloud birleşimi ile, NetApp, NetApp Data Fabric'in uygulama orkestrasyon yeteneklerini doğrudan destekleyen gelişmiş bir hizmet olarak Kubernetes çözümü kazanıyor.  Bu çözüm, dosya tabanlı protokolleri kullanan geniş kapsamlı uygulamalar için istikrarlı depolama ile çoklu bulut uygulama orkestrasyonuna imkan tanıyarak NetApp Cloud Volumes ve Trident ile entegre olacak. Buluttaki veri ve uygulamaların yönetimini sadeleştirmesi ve kolaylaştırmasına ek olarak, bu çözüm BT'nin veri büyüklüğü ile birlikte gelen ölçek ve karmaşıklık sorunlarının üstesinden gelmesini sağlıyor.

NetApp, aynı zamanda gelecekteki hizmetlerine ve kurum içi ürünleri için de uygulanabilecek önemli fikri haklar ile son teknoloji mühendislik becerilerine sahip deneyimli geliştirme ve hizmet ekipleri kazanmış olacak. Bu ortak çözüm, Kubernetes ve Istio açık kaynak DevOps topluluklarında NetApp'ın görünürlüğünü önemli ölçüde artıracak.