26.11.2018
NetApp, inovasyon ve kazanımları hızlandırması için DevOps’u öne çıkarıyor

NetApp, inovasyon ve kazanımları hızlandırması için DevOps'u öne çıkarıyor

NetApp, veri odaklı DevOps ile yeni iş fırsatlarına daha çabuk ve daha kolay ulaşılabileceğine inanıyor. Veri odaklı DevOps faydaları şöyle özetleniyor:

• Gelişmiş altyapı kullanımı ve esnekliği için etkin self-servis kaynaklar
  • Geliştirmeye daha fazla, hizmet yönetimine daha az zamanın ayrıldığı, gelişmiş veri hizmetleri sayesinde daha hızlı geliştirme döngüsü
  • Operasyon tarafı, operasyonel görünürlüğü sürdürürken, altyapı gerekliliklerinin geliştiriciler tarafından üstlenilmesi
Hibrit bulut veri otoritesi NetApp (NASDAQ: NTAP), konteynerler için kalıcı depolama sorununu çözen otomatik depolama tanımlayıcısı Trident'teki güncellemeleri, NetApp HCI'da Red Hat OpenShift Container Platform için yeni doğrulanmış mimari çözümünü, Google Cloud Platform için NetApp® Cloud Volumes ve AWS için NetApp Cloud Volumes'a yönelik gelişmiş DevOps esnekliğini duyurdu.

NetApp bu güncellemeleri, kısa bir süre önce duyurulan StackPointCloud satın almasını takiben duyurdu. StackPointCloud, bulut ortamları genelinde uygulama orkestrasyon becerilerini doğrudan destekleyen gelişmiş bir Kubernetes hizmet platformu. Bu satın almanın ardından NetApp, Kubernetes kümelerinin buluta kurulumunu önemli ölçüde kolaylaştıran, bir Universal Control Plane for Managed Kubernetes çözümü olan NetApp Kubernetes Service'ı piyasaya sürdü.

Bu gelişmeleri değerlendiren NetApp Bulut Altyapısı Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Brad Anderson şunları söyledi: “Veriden iş değeri elde etmek çoğunlukla geliştiricilerin DevOps gibi metotlarla hızlı bir şekilde inovasyon yapabilme becerisine bağlıdır; ancak, kurumlar çoğu kez gerçek bir DevOps kültürünün gerektirdiği işbirliğine dayalı, esnek yaklaşımı destekleyecek altyapıdan yoksundur. NetApp, geliştiriciler ile operasyon tarafının daha uyumlu olmasına yardımcı olmak için ihtiyaca yönelik veri ürün ve hizmetleri sunarken geliştiricilerin değer yaratmayı sürdürebilmesi ve kurumun stratejik gelişimi için gerekli olan teknoloji bağımsızlığını da sağlıyor.”

NetApp yeni hizmetler sunmak ve DevOps yeteneklerini güçlendirmek için bulut ortamları oluşturuyor
NetApp'ın Docker, Kubernetes ve Red Hat OpenShift Container Platform ile çalıştırdığı otomatik depolama tanımlayıcısı Trident, artık NetApp Cloud Volumes ONTAP'ı, NetApp Snapshot™ kopyalarını kullanarak yedekleme ve geri yüklemeyi destekliyor ve çoklu bulut desteği sunuyor. Trident, The Pub üzerinden indirilebiliyor.

NetApp HCI Doğrulanmış Mimarisi üzerinde Red Hat OpenShift Container Platform'un kurulumu ise DevOps'un özel buluttaki konteynerlerin yönetmesini sağlıyor.

NetApp, Cloud for DevOps ile inovasyona ilham oluyor
NetApp Cloud Volumes Service, bulut uygulamalarına son derece güçlü performans ve gelişmiş veri yönetimi kazandıran bulut tabanlı depolama sunuyor.

NetApp Cloud Volumes for Google Cloud Platform ise depolama alanı tahsisi (provisioning) ve yönetimi için Google, Google Cloud UI desteği dahil olmak üzere, Standard, Premium ve Extreme olmak üzere üç performans düzeyiyle tam bir entegre ortam deneyimine sahip no-ops (operasyonsuz) bir hizmet. Hem NFS hem de SMB protokol hizmetlerinin GCP müşterilerinin her türlü iş yükü taleplerini desteklemesini sağlıyor.

Ayrıca, NetApp Cloud Volumes for AWS de, AWS için güvenli ve kanıtlanmış NFS ve SMB veri yönetim hizmetleri sunuyor. Cloud Volumes for AWS, NetApp üzerinden ve kısa bir süre sonra AWS Marketplace'de yerini alacak NetApp iş ortakları üzerinden edinilebiliyor ve uluslararası pazarlarda yaygın olarak bulunabiliyor.

Ek kaynaklar
  • Daha ayrıntılı bilgiyi  NetApp blog'dan okuyabilirsiniz.
  • NetApp Cloud Data Services çözümleri hakkında ayrıntılı bilgiye buradan erişebilirsiniz.
  • NetApp Cloud Infrastructure çözümleri hakkında ayrıntılı bilgiye buradan erişebilirsiniz.
  • NetApp Storage Systems ve Software çözümleri hakkında ayrıntılı bilgiye buradan erişebilirsiniz.
  • NetApp Insight 2018 hakkında ayıntılı bilgi için https://insight.netapp.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.