05.10.2017
Microsoft ve NetApp endüstrideki ilk Azure NFS hizmeti ile verinin gücünü zincirlerinden kurtarıyor

Stratejik iş birliği neticesinde Microsoft Azure Enterprise NFS hizmeti NetApp ile güçlendirilip NetApp Data Fabric ile ekstra entegrasyon özelliklerine sahip olacak

Hibrit bulut dünyasında veri otoritesi olan NetApp (NASDAQ: NTAP) hibrit bulut için bulut merkezli özellikler sağlayan, türünün ilk örneği veri hizmetleri teknolojisi sağlayıcısı olduğunu duyurdu. Endüstrideki ilk bulut için işletme Ağ Dosya Sistemi (NFS) hizmeti Azure ile birlikte kullanıma sunulurken NetApp tarafından güçlendirilecek. NetApp ayrıca Microsoft Office 365 için Cloud Control'de Azure ve NetApp AltaVault ile daha kapsamlı entegrasyonların olacağını duyurdu.

Dünyanın dört bir yanından işletmeler müşterilerin ihtiyaçlarına daha hızlı cevap verip yarışta en önde yer almak için bulut teknolojisini benimsiyorlar. IDC'ye göre 28EB'de bulunan günümüzün dosya pazarında bulut, kurum-içine göre 2021'e kadar yüzde 24,9 daha hızlı büyüyecek. Verinin yön verdiği, öncelikli-bulut ve hibrit bulut stratejilerine odaklanan şirketler bulutta yer alan ve önemli görevleri yerine getiren uygulamaların performansını artıracak yollar ararken aynı işletme Ağ Dosya Sistemi'ne sırtını yaslayabilecekler. Böyle vizyoner şirketler gerçekten verinin yön verdiği bir hale gelmek için veriyi, hibrit bulutun gücü ile zincirlerinden kurtarmanın ne kadar önemli olduğunun farkındalar.

IDC Araştırma Müdürü Amita Potnis konuyla ilgili olarak “Kurumlar çok hızlı bir şekilde bulutu benimsiyorlar, ancak işletme seviyesindeki veri hizmetlerinin veri tabanı analitiği, e-posta, DevOps ve acil kurtarma gibi iş yüklerini gerçek anlamda buluta taşımaları gerekiyor. Son gelişmeler ile NetApp ve Microsoft dosya tabanlı protokollerle ilişkilendirilmiş karmaşıklıklar ve idareye gerek kalmadan işletmelerin güvenebileceği Ağ Dosya Sistemi'ni genişletiyor” dedi.

Microsoft Corp., Microsoft Azure Storage Genel Müdürü Tad Brockway ise gelişmeleri “İşletme Ağ Dosya Sistemi hizmetlerini Azure'un bünyesine doğal biçimde ekleyecek bu ortaklığı NetApp ile gerçekleştirdiğimiz için heyecanlıyız. Müşteriler artık uygulamalarını Azure'a taşıyarak NetApp'in ölçekleme, performans ve güvenirlik gibi lider veri hizmetlerinden faydalanabilecekler. Bu ortaklık ortak müşterililerimizin hibrit bulut veri hizmetlerine giden yolculuklarını ileriye taşıyan önemli bir adım” diyerek değerlendirdi.

Kullanıcılar üstün performans ve kolay kullanım sunan bu yeni hizmete direkt olarak Azure konsolu üzerinden erişebilecekler. BT liderleri ise NetApp tarafından güçlendirilmiş birinci sınıf bulut veri hizmetlerine şeffaf bir erişime sahip olacaklar.

NetApp Bulut İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Anthony Lye anlaşma ile ilgili olarak şu sözleri söyledi:” NetApp ve Microsoft şirketlerin verileri yönetirken güvenli, etkin, geleceğe dönük ve seçim özgürlüğü veren, bütüncül bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunun farkında. Türünün ilk örneği olan Ağ Dosya Sistemi, Azure, kurum-içi ve ana makinelerdeki NFS iş yükleri için kontrol ve görünürlük sağlayacak özellikler ile kurumların bulutu kullanma şekillerini dönüştürecek.”

Bulut mimarları ve depolama yöneticileri artık Ağ Dosya Sistemi hizmetlerini RESTful API'lar kullanarak hazırlayıp, otomasyonunu sağlayıp ölçeklendirebilecek. Ek veri güvenliği hizmetleri ise isteğe bağlı otomatikleştirilmiş durum görüntüleri ile kullanıma sunulacak. Hizmet ayrıca işlemlerini bulut ve hibrit bulutta gerçekleştiren müşterilerin V3 ve V4 iş yüklerini de destekleyecek ve analitik, SQL Sunucusu, Azure için SAP Hana gibi Azure hizmetlerine de entegre hale getirilebilecek.

Cloud Control, AltaVault ve Microsoft Azure ile Ek Entegrasyonlar

NetApp, Azure Storage Microsoft Office 365 için bulut koruması ve muhafazasını Dublin ve Sdyney'de EMEA ve APAC'i de ekleyerek genişletiyor ve bulut yedekleme ve kurtarma seçeneklerini yeni Azure depolama seçenekleri ve paketlerinde müşterilere ulaştırıyor.

• Microsoft Office 365 için NetApp Cloud Control artık Azure Storage'i destekliyor. Microsoft Office 365 için NetApp Cloud Control ayrıca EMEA ve APAC bölgelerinde önemli Microsoft Exchange, Microsoft OneDrive ve Microsoft SharePoint verilerini yerel bölgelerinde depolama isteyen işletmeler tarafından da kullanılabilir.
  • NetApp AltaVault, Azure Archive Storage'i desteklerken müşterilerin de veri koruma ihtiyaçlarına göre sıcak, soğuk ve serin depolama seneklerine Azure bulutta da sahip olmalarını sağlıyor.

İlgili kişi:

NetApp, olağanüstü düşük maliyet sağlayan ve performans atılımları gerçekleştirmeyi hızlandıran yenilikçi depolama ve veri yönetimi çözümleri üretmektedir. Temel değerlerimizi hayata geçirme ve tüm dünyada her zaman çalışılabilecek mükemmel kuruluş olarak tanınmaya verdiğimiz önem, uzun vadeli büyümemiz, başarımız ve aynı zamanda birlikte yol aldığımız iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin başarısı için esastır. Tüm dünyada şirketlerin daha ileriye, daha hızlı ulaşmasına olan çabalarımızı www.netapp.com adresinde keşfedin.