15.05.2018
Google Cloud Platform ile uyumlu NetApp Cloud Volumes, Bulut Veri Hizmetleri Portföyünü Güçlendiriyor

NetApp, Google Cloud Platform için üretilen NetApp® Cloud Volumes'un yanı sıra ilave yeni ürün ve çözümlerini de tanıttı. Yönetici brifing merkezinin açılışında duyurduğu ürünler arasında müşteriler için analitik ve yapay zekâ kapasiteleri sunan bulut bağlantılı flash ve artan veri saklama uyumluluğu için obje tabanlı depolama yazılımı yer alıyor.

NetApp (NASDAQ: NTAP) bugün, Google Cloud Platform için üretilen NetApp® Cloud Volumes'u duyurdu. NetApp Cloud Volumes müşterilerine tamamen yönetilen, sadece bulut üzerinde çalışan ve Google Cloud Platform (GCP) ile entegre bir dosya depolama hizmeti sunmasıyla dikkat çekiyor. Bu sürüm, NetApp'ın, yüz binlerce müşteri tarafından desteklenen dünya standartlarındaki veri hizmetlerini Google Cloud'ın uygulama geliştirme, analitik ve öğrenen makinelerdeki liderliği ile bir araya getiren  bir ortaklığın ilk adımı. Ayrıca NetApp, yapay zeka (AI) ve işlem-yoğun uygulamalara güç sağlaması için yüksek performanslı, bulut bağlantılı bir flash sisteminin yanı sıra veri saklama uyumluluğu için üstün bulut mimarili altyapıyı güvence altına alan inovatif yeni yazılımını da tanıttı. Şirket bu inovasyonlarını kapsayıcı bir yönetici brifing merkezi örneği olan yeni Veri Vizyoneri Merkezi'nde görücüye çıkardı.

Etkili yapay zeka uygulamaları için tüm verileri elden geçirmek geleneksel çözümleri zorluyor.  NetApp öncü genel bulut veri hizmetlerini ve bulut-bağlantı düzeyi en yüksek flash çözümlerini bir araya getiriyor. Bunu da Data Fabric üzerinden yapan NetApp, müşterilerine veri varlıklarını otomatikleştirme ve bunu gelire dönüştürme imkânı sunuyor.

NetApp CEO'su George Kurian konuyla ilgili “Gün geçtikçe daha çok sayıda şirket, veri ve bulut teknolojisinden faydalanarak işlerini hızlandırmanın yeni yollarını arıyor. Hibrit bulut veri hizmetlerinin lideri olan NetApp, yeni teknolojileri hızla hizmete alarak müşterilerinin yeni pazar fırsatları yaratmalarına yardımcı oluyor. Esnek bilişim ve güçlü analitik motorları için veri performansı lideri flash ile verileri ve dünyanın öncü bulutlarının kolayca entegre edilebilmesini yalnızca NetApp başarıyor” dedi.

NetApp ve Google, GCP için üretilen NetApp Cloud Volumes ile Hibrit Bulut Veri Hizmetlerini Ulaştırmak için Güçlerini Birleştiriyor

• Google Cloud Platform için üretilen NetApp Cloud Volumes tamamen yönetilen, sadece bulut üzerinde çalışan bir dosya depolama hizmeti olup geliştiricilerin kaynaklara daha hızlı erişmesini ve yönetimin basitleşmesini sağlıyor.
  • NetApp'ın otomatikleştirilmiş eşzamanlamaları, NetApp SnapshotTM kopyaları ve seri klonların serbest hareket eden verileri desteklemesi, yazılım geliştiricilerin çalışma alanı yaratma ve döngü oluşturma işlemlerinin hızlandırılmasını sağlıyor.
  • Bu hizmet dosya hizmetleri, analitikler, veritabanı, felaket kurtarma ve DevOps'un da yer aldığı tüm iş yüklerinin geçişi için uygun. Müşteriler artık, verileri şirketin kendi alanı ve bulut arasında hareket ettirmek için daha kolay bir seçeneğe sahip.

Google Cloud CEO'su Diane Greene, “Şirketler kendilerine özgü zorunluluklar nedeniyle buluta varan farklı yollarda ilerliyor. Yolculuğun basitleşmesi için çalışan Google Cloud ve NetApp, bu yolculuğun bir noktasında müşteriler ile buluşarak inovasyonlarının hızlanmasını sağlıyor. Gelişmiş yönetim özelliklerine sahip yüksek performanslı bir depolama hizmeti olan Google Cloud Platform için üretilen NetApp Cloud Volumes, müşterilerimize bulutta kendi hızlarında ilerleme özgürlüğünü tanıyor” dedi.

Müşteriler, Google Cloud Platform için üretilen NetApp Cloud Volumes'un özel bir ön gösterimi için www.netapp.com/gcppreview sayfasına kayıt olabiliyor. Genel ön gösterim ise bu yılın ilerleyen günlerinde gerçekleşecek.

Ayrıntılı bilgi NetApp blog ve Google blog sayfalarında.

Bulut bağlantılı flash performansı geliştiriyor, zekayı ekliyor ve korumayı artırıyor.
  • Yapay zekâ ve işlem-yoğun uygulamalara dünyanın en hızlı kurumsal all flash array'ı ile güç sağlanabiliyor. Yeni AFF A800, sektör öncüsü kurumsal seviyede verimlilik, güvenlik ve NetApp ONTAP 9.4® yazılımından güç alan esneklik sunarken uygulamanın ana cihazı ve veri depolaması arasında 200 milisaniyeden az gecikme süresine sahip ilk uçtan uca NVMe kurumsal platformu olarak dikkat çekiyor.
  • Müşteriler, seçkin ONTAP-temelli sistemler için bir yazılım güncellemesiyle SAN'ı Fiber-üzeri-NVMe kanalına yükseltebiliyor. Sektörün ilk 30 TB SSD desteği ile şirketler, depolama ayak izini azaltırken verileri titizlikle düzenleme özelliği sayesinde Genel Veri Koruma Mevzuatı'nın (GDPR) gizlilik gereklilikleriyle daha uyumlu oluyor.
  • Yeni akıllı bulut hizmetleri toplam sahip olma maliyetini daha da azaltıyor. NetApp FabricPool'un kullanılmayan veriyi birincil depolamadan otomatik olarak ayırıp Amazon Web Service (AWS) ve Azure'a gönderme özelliği kapasite maliyetlerini azaltıyor. NetApp Active IQ® teknolojisi ise geleceğin performans ihtiyaçlarını tahmin eden ve işlemleri optimize etmek için korunmayan verileri saptayan yeni bulut temelli analitikleri sunuyor.

StorageGRID finansal ve kişisel veri saklama uyumluluğu için genel ve özel bulut boyunca tek bir entegre kaynak olarak üstün yeni nesil, bulut mimarili bir altyapı sunuyor.
  • Dağıtık kurumlar için bir numaralı veri yönetim çözümü olan NetApp StorageGRID® teknolojisi, artık kritik finansal ve kişisel verilerin müdahaleye karşı korunmasını otomatik hale getiriyor.
  • Veri analitiğine daha da fazla odaklanan StorageGRID'in müşterileri; telefon kayıtları, dijitalleştirilmiş anlaşmalar ve e-posta arşivleri gibi saklayıp yönetirken, bunu tüm müşteri verilerinin yerel, federal ve uluslararası veri uyumluluk mevzuatlarına uygun olduğuna güvenerek yapabiliyor.

Ayrıntılı bilgi NetApp blog sayfasında.

Hibrit bulut alanında veri otoritesi olarak faaliyet gösteren NetApp, dijital dönüşümü hızlandırmak için bulutta ve kurum içindeki verilerin ve uygulamaların yönetimini basitleştiren geniş kapsamlı bir hibrit bulut veri hizmeti sunmaktadır. Dünya genelinde iş ortaklarıyla birlikte çalışarak, küresel kurumların verilerin sahip olduğu güç potansiyelinin tümünü kullanmalarına, müşterilerine daha çok noktadan ulaşabilmelerine, inovasyonu besleyerek operasyonlarını iyileştirmelerine yardımcı olmaktadır. Daha fazla bilgi için www.netapp.com. #DataDriven