05.07.2017
Cisco ve NetApp yeni nesil veri merkezlerini dijital dönüşümünü, yazılım tanımlı bütünleşik altyapı çözümüyle ileri seviyeye taşıyor

Yeni FlexPod SF bütünleşik altyapı çözümü; çok kullanıcılı ortamlar için en son teknolojiye sahip öngörülebilir performans, programlanabilen çeviklik ve ölçeklendirme değeriyle dijital dönüşümü mümkün kılıyor.

Cisco ve NetApp (NASDAQ: NTAP) bugün endüstrinin en hızlı büyüyen entegre altyapı ve sertifikalı referans sistemleri portföyünü, ortaya çıkan işletme zorluklarını çözmek üzere benzersiz bir şekilde tasarlanmış yeni bir teklifle genişletti.
Yeni FlexPod® SF çözümü, dijital dönüşüm için kritik önemi olan veri yoğunluklu ölçeklendirilmiş iş yükleri için ideal bir altyapı sunuyor. Yenilikçi NetApp® SolidFire® all-flash, ölçeklenebilme, buluta bağlı depolama,Cisco UCS® (Unified Computing System) B Serisi sunucular ve Cisco Nexus® switching (anahtarlama) özelliklerine sahip. İstenen ölçekteki depolama kapasitesine sahip ve çok kullanıcılı ortamlarda bireysel kullanıcıların ihtiyaçlarına göre tasarlanmış olan bu yeni çözüm, kurumları ve yeni gelişen mimarileri destekleyebiliyor.

IDC'nin Araştırma Yöneticisi Eric Sheppard konuyla ilgili “Kurumsal BT organizasyonları çift yönlü bir zorlukla karşı karşıya. Dijital dönüşümü hızlandırabilecek yeni teknolojileri sürece adapte ederken bir taraftan da performanslarını ve mevcut görev-kritik iş yüklerinden aldıkları değeri en yüksek seviyeye çıkarmak zorundalar” diyor

Sheppard sözlerine şöyle devam ediyor: “Özel bulut çözümlerinin benimsenmesi, geleceğe daha kolay geçiş yapabilmeye yardımcı olan bir yaklaşım sunuyor. FlexPod SF, ölçek ve maliyet bakımından bulut ortamlarında güvenli ve sorunsuz bir şekilde iş yükleri sağlayan bir mimarinin iyi bir örneğidir."

Yeni özellikler hızlı bulut ortamlarını destekliyor
Bu yeni çözüm, 100 ülkeye hizmet veren 8.400'den fazla global müşteri ve 1.100 ortak tarafından kurulan FlexPod teknoloji portföyünü genişletiyor. 250 yılı aşkın bir süredir birleştirilmiş mühendislik deneyimini temsil eden portföy, bugüne kadar Cisco ve NetApp arasında toplam 8 milyar dolarlık bir gelir sağladı.

Bu yeni çözüm şu özellikleri sunuyor:

•        En son teknolojiye sahip öngörülebilir performans. Tüm altyapı üzerinde minimum ve maksimum performans seviyelerinde kapasite ve hizmet kalitesini (QoS) bağımsız olarak ayarlamak için garantili SLA'larla yüzlerce uygulamayı güvenilir bir şekilde tek bir platform üzerinde çalıştırır. FlexPod SF, NetApp SolidFire depolama alanının ayrıcalıklı performansıyla birlikte 120'den fazla dünya rekoru kıstasına sahip Cisco UCS üzerinde kuruldu. SolidFire, depolama performansı sorunlarının yüzde 93'ünü ortadan kaldırma ve SolidFire QoS'la "gürültülü komşuları" silme imkânı sunar.

•        Programlanabilir çeviklik. SolidFire yazılım tanımlı mimari ve  basitleştirilmiş yönetim sayesinde işletmelerin taleplerini sorunsuz bir şekilde karşılar; yüzde 100 programlanabilir SolidFire depolama ve UCS B serisi sunucularıyla raporlayarak ve ön tedarik ve yönetim sürecinin her aşamasını otomatikleştirerek istenen  ölçeklendirmeyi mümkün kılar. Cisco UCS bilgi-işlem, pazarlama süresinde yüzde 56'ya varan hız artışı ve son kullanıcılara yüzde 59'a varan daha fazla iş uygulamasını sunma olanağı sağlar. NetApp SolidFire depolama birimi ayrıca, beş kat daha hızlı sanal makine (VM) kurulumunu mümkün kılar ve bağımsız depolama düğümleriyle “büyüdükçe ölçeğin değiştirilebilmesine” olanak verir.

•        Ölçeklendirme değeri. Müşterileri, sermaye harcamalarını azaltarak işletme giderlerini işletme büyümesiyle dengelemeye imkân tanır. Bu son derece esnek çözüm, müşterilerin ihtiyaç duydukları anda ve ihtiyaç duydukları kadar hesaplama ve depolama alanı satın almalarını sağlayarak düşük işletme maliyetlerinde kontrollü performans sunar. FlexPod çözüm ailesi, düşük BT altyapı maliyetlerinde yüzde 46'ya varan etkileyici tasarruf sağlar. FlexPod SF ayrıca altyapı güçlendirme, otomasyon ve hızlı uygulama sunumuyla maliyet tasarrufuna imkân tanır.

Safelite Group'un Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Matthew Coy, “Araç camı onarım ve değiştirme servislerinin lider sağlayıcısı Safelite olarak her yıl 6 milyondan fazla müşteriye hizmet veriyoruz. Müşterilerimize mümkün olan en iyi hizmeti sunmaya devam etmek için, üstün bir müşteri deneyimi sunacak, devam eden büyümemizi destekleyecek basit ve yüksek ölçeklenebilir bir çözüme ihtiyacımız vardı. FlexPod SF yüksek performanslı hesaplama ve yeni nesil depolama birimi bize en son teknolojiyle donatılmış talep işleme merkezimiz için güçlü bir temel sağladı” diyerek görüşlerini ifade ediyor.

E-Plus'ın İleri Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Jerry McIntosh FlexPod SF'yle ilgili “Müşterilerimizin iş gereksinimlerini karşılamasına ve operasyonel verimliliği, maliyet tasarrufunu ve genel başarıyı elde etmelerine yardımcı olmak için FlexPod'u kullanarak büyük bir başarıya ulaştık. FlexPod SF'la erişimimizi bulut ve sanallaştırma alıcılarına ulaştırma fırsatını yakaladığımız için de heyecanlıyız" diyor.

Cisco'nun Veri Merkezi Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Satinder Sethi,  “Uygulama gereksinimleri hızla değişirken işletmelerin dijital dönüşümlerinden faydalanmasına yardım etmek için BT sade, çevik ve öngörülebilir performans sergileyen yeni çeşit bir bulut altyapısına ihtiyaç duyuyor” diyerek ekliyor: “FlexPod SF, müşterilerin dönüşümsel hedeflerini gerçekleştirmek için güvenle uygulayabilecekleri, önceden doğrulanmış, yeni nesil yazılımla tanımlanmış ve birleştirilmiş bir mimari çözüm sunuyor."

NetApp Türkiye Sistem Mühendisliği Takım Lideri Levent Kaptanoğlu, “Veri, dijital çağda işletme başarısının temelini oluşturuyor. Cisco ve NetApp birlikte, kurumlara verilerin tam değerine erişerek rekabet avantajı sağlamak için bir çözüm ailesi sunuyor. FlexPod SF müşterilerine bu değeri; kolayca ölçeklenen, öngörülebilir performans sağlayan ve daha iyi ekonomi sunan yeni bir birleştirilmiş altyapıyla büyütme anlamında yardımcı oluyor.” diyor.

Ek kaynaklar
  • FlexPod SF hakkında daha fazla bilgi edinin.
  • Bu haberle ilgili Cisco ve NetApp bloglarında daha fazla bilgi okuyun.
  • FlexPod SF'i #2115 Cisco canlı standında görün.
FexPod hakkında
FlexPod, Cisco Birleştirilmiş Bilişim Sistemi entegre altyapısını, Cisco ağ oluşturma ve NetApp depolama bileşenlerini bir araya getiren önceden onaylanmış, birleştirilmiş altyapı çözümleri portföyüdür. FlexPod, BT'yi, sürekli inovasyonla basitleştirir ve modernleştirir; eşsiz uygulama performansı, herhangi bir bulut stratejisi için geniş destek, veri merkezi dönüşümünü ve iş gelişimini hızlandırmak için geliştirilmiş operasyonel verimlilik sağlar. FlexPod portföyünde, çekirdek kurumsal veri merkezleri ve servis sağlayıcıları için FlexPod Datacenter, orta ölçekli işletmeler ve şubeler için FlexPod Express ve veri yoğun iş yükleri için FlexPod Select bulunur. Portföy, önde gelen hipervizörler, işletim sistemleri, sistem yönetim araçları ve bulut yönetim platformlarıyla doğrulanır.

Cisco hakkında
Cisco (NASDAQ: CSCO), internetin 1984'ten beri çalışmasını sağlayan dünya çapındaki teknoloji lideridir. İnsanımız, ürünlerimiz ve ortaklarımız, toplumun yarının dijital fırsatlarına güvenli bir şekilde bugünden ulaşmasına yardımcı olur. newsroom.cisco.com adresinden daha fazlasını keşfedin ve @Cisco adresiyle bizi Twitter'da takip edin.

NetApp, olağanüstü düşük maliyet sağlayan ve performans atılımları gerçekleştirmeyi hızlandıran yenilikçi depolama ve veri yönetimi çözümleri üretmektedir. Temel değerlerimizi hayata geçirme ve tüm dünyada her zaman çalışılabilecek mükemmel kuruluş olarak tanınmaya verdiğimiz önem, uzun vadeli büyümemiz, başarımız ve aynı zamanda birlikte yol aldığımız iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin başarısı için esastır. Tüm dünyada şirketlerin daha ileriye, daha hızlı ulaşmasına olan çabalarımızı www.netapp.com adresinde keşfedin.

İlgili kişi: